Menu Sluiten

Persoonlijke Verzorging

Verzorgenden en verpleegkundigen aan huis

Wanneer de dagelijkse zaken niet meer zo vanzelfsprekend zijn, kan het prettig zijn dat er een professionele verzorgende of verpleegkundige van Sofiya Zorg bij u thuis langskomt om u de juiste zorg te geven. Onze medewerkers helpen u bijvoorbeeld bij: 

 • het aan- en uitkleden;
 • het douchen en wassen;
 • het naar bed gaan;
 • het toedienen van injecties;
 • het verzorgen van een stoma;
 • het verzorgen van en wond;
 • het innemen van medicijnen;
 • het ondersteunen bij hoe u met een ziekte of handicap kunt omgaan;
 • het aanvragen van het gebruik van hulpmiddelen.

Kortom, onze thuiszorg biedt u een helpende hand, een luisterend oor én een kundig advies.

Diverse gespecialiseerde teams voor thuiszorg op maat

Sofiya Zorg  beschikt over diverse gespecialiseerde teams voor de thuiszorg. Daarmee kunt u rekenen op thuiszorg die past bij uw zorgvraag, bijvoorbeeld bij:

 • Dementieklachten: naarmate u ouder wordt, kan het voorkomen dat u de greep op het leven verliest. Merkt u ook dat u steeds vaker vergeet het gas uit te doen of dat u bekenden niet goed meer herkent? Dan zou het kunnen dat u te maken heeft met een lichte of zwaardere vorm van dementie. Om u goed te begeleiden biedt Sofiya Zorg specifieke zorg. We bieden huishoudelijke verzorging en persoonlijke verzorging bij u thuis. U kunt hierbij denken aan: het aanreiken van medicijnen, druppelen van uw ogen en wondverzorging. Wij kunnen uiteraard ook uw partner ondersteunen bij de zorg. Naast de thuiszorg is er ook gespecialiseerde behandeling mogelijk vanuit de Sofiya Zorg Ouderenpoli.
 • Een ziekenhuisopname of chronische ziekte: ons team Thuiszorgtechnologie biedt u de nodige gespecialiseerde verpleging thuis als u na een ziekenhuisperiode naar huis komt of wanneer u chronisch of terminaal ziek bent. Onze medewerkers kunnen bijvoorbeeld infusen aanprikken en verzorgen, bloed toedienen en medicatie of voeding via uw aderen toedienen.
 • De zorg voor een kind: u kunt de kinderthuiszorg van Sofiya Zorg inschakelen op het moment dat uw kind zorg nodig heeft. Denkt u aan onder meer kortdurende zorg bij een plotselinge ziekte of bij revalidatie, langdurige zorg bij een chronische ziekte of beperking en terminale zorg. Onze kinderverpleegkundigen komen bij u thuis of gaan naar het kinderdagverblijf of school van uw kind om de benodigde medische zorg te bieden.  Ook kunnen zij een neussonde inbrengen bij jonge kinderen.
 • Behandeling in de thuissituatie: wanneer u zelfstandig thuis woont en/of naast de reguliere thuiszorg gespecialiseerde behandeling nodig heeft, kunt u gebruikmaken van de Sofiya Zorg Ouderenpoli. Denkt u aan behandeling bij geheugenproblemen, moeilijk lopen of praten en lichamelijke beperkingen die uw functioneren beperken. In de Sofiya Zorg Ouderenpoli zijn diverse disciplines vertegenwoordigd. De Sofiya Zorg Ouderenpoli werkt samen met huisartsen in de regio Den Haag. U kunt gebruikmaken van deze eerstelijnszorg als u een verwijzing heeft van de huisarts.

Kosten en vergoeding thuiszorg

 • Om gebruik te kunnen maken van de thuiszorg heeft u een indicatie nodig. Wanneer u thuis hulp nodig heeft bij de persoonlijke verzorging of de verpleging, dan wordt de indicatie gesteld door een verpleegkundige niveau 5. De zorg aan huis wordt betaald door de zorgverzekeraar.
 • Als u een verblijfsindicatie heeft vanuit het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg), worden de kosten betaald vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). U betaalt een inkomensafhankelijke eigen bijdrage, die wordt vastgesteld door het Centraal Administratie Kantoor (CAK). U kunt de eigen bijdrage berekenen op de website van het CAK. Als u een verblijfsindicatie vanuit het CIZ heeft, geeft u dit dan door. Onze verpleegkundige kan de zorg die u thuis nodig heeft, uit deze indicatie halen.
 • U kunt er ook kiezen om de zorg vanuit een Persoonsgebonden Budget (PGB) te betalen. U kunt hiervoor het aanvraagformulier invullen. Uw zorgverzekeraar beoordeelt de aanvraag.